sâmbătă, 28 octombrie 2017

Frânturile zilei (CXXXVI)

Auzi, piticule, du-te la Les Femmes şi cumpără un litru de ulei şi jumătate de kilogram de zahăr brun. Piticul ia banii şi rucsacul şi se duce. Les Femmes e un magazin alimentar din vecini. Mai precis, Les Femmes hystériques, o experienţă unică. Se duce într-o dimineaţă o vecină ruptă de foame după injecţia de insulină. Vânzătoarea stă cu spatele şi o ignoră. Până la urmă vecina cere 100 de grame de salam şi o pâine. Replica vine tot cu spatele: Da’ ce pulă ai muncit până acuma de ţi-e foame?

Se duce nevasta şi vrea biscuiţi cu cremă de ciocolată. N-avem. Ba da, acolo sus. Ăia sunt cu gust de ciocolată. Subtil, nu? Sau vii de la cumpărături şi-ţi aduci aminte că ai uitat ceva. Intri cu plasele pline. Până ajungi tu acolo, eşti scanat. Nimicul pe care l-ai uitat îţi este trântit pe tejghea. Mulţumeşti, dar nimeni nu-ţi răspunde. Sau altădată vrei să cumperi bere fără alcool. Vânzătoarea te ia în balon: “Haideţi, domnu’, ce bere e aia, fără să te pişte puţin de cap?” Realizezi şi tu cât de prost poţi să fii.

Să nu vă imaginaţi că Les Femmes e pe marginea falimentului, nici pomeneală. Noi le iubim foarte mult, eu personal mă întorc aproape întotdeauna cu o bună-dispoziţie fantastică de acolo. Chiar dacă patroana ne ceartă pe toţi că suntem nişte tâmpiţi să cumpărăm ouă de la Kaufland în condiţiile în care ea are constant nişte ouă grozave. Sau te ia la împins vagoane când te vede că te întrebi dacă are ceva: “Păi nu te uiţi în jur, există ceva ce să nu fie aici la mine?” Şi are dreptate, Les Femmes arată precum peştera lui Ali-Baba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu