vineri, 15 iulie 2016

Am cercetat degeaba, teroriştii nu există

Ieri, de ziua Franţei, un terorist mic a intrat cu camionul în mulţime la Nice şi a creat premisele unei isterii în presă şi pe facebook. Isteria constă în lamentaţii ca: “puteam să fiu şi eu acolo”, “afară cu musulmanii din Europa”, “musulmanii nu pot fi asimilaţi”, ş.a.m.d. Undeva s-a făcut raţionamentul: asasinul era tunisian, deci musulman, deci terorist. Mă rog, nu e un raţionament, ci un reflex condiţionat, transmiteţi felicitările mele mass-mediei pentru dresaj, dar sigur aveţi şi voi partea voastră de contribuţie, că doar nu vă ţine televizorul legaţi la minte. A făcut şi şcoala ceva efort, atunci când v-a predat literatura absurdului, adică a lipsei cauzalităţii, a neconectivităţii, când în realitate nu există aşa ceva. Există doar nişte critici literari rataţi care n-au izbutit să vadă mizele autentice ale unei literaturi subtile, dar deloc absurde.

În 2011, pe când la conducere se afla Nicolas Sarkozy, Franţa a desfăşurat timp de opt luni o operaţiune militară în Libia. A fost un război de agresiune în toată regula, purtat după modelul invaziei din Iraq iniţiate de Bush tatăl şi fiul, şi anume vizând anihilarea reprezentanţilor statului, distrugerea infrastructurii şi instalarea haosului. Recent, Franţa a mai început o campanie şi în Mali, dar la scară mai redusă. În caz că nu ştiţi, astfel de războaie presupun moartea a zeci de mii, până la sute de mii şi milioane de civili. Nu sunt victime colaterale decât în limbajul de presă, adică în manipulare, în realitate fiecare război postmodern presupune omorârea de civili. Adică oameni ca şi noi, neînarmaţi, care merg la slujbă, se căsătoresc, fac copii, citesc cărţi şi visează. Vorbesc limbi diferite de limbile europene, au o altă religie dar, ca şi noi, respiră. Unii sunt mai bogaţi ca europenii, dar cei mai mulţi dintre ei se mulţumesc cu foarte puţin şi nu suferă din cauza asta, pentru că în cultura lor idolii consumismului nu sunt foarte puternici, iar bogăţiile orientalilor nu se confundă întotdeauna cu obiectele.

 Atunci când ataci undeva pe glob, îţi asumi automat că cineva s-ar putea să vină şi să facă acelaşi lucru şi în ţara ta. Acesta e veacul şi acestea sunt posibilităţile tehnologice. Sigur că suntem pregătiţi să ne apărăm împotriva cuiva care ar încerca să arunce o bombă dintr-un avion, dar e ceva mai greu să lupţi cu un om care duce o bombă într-o geantă de voiaj. Un tanc ar fi rapid anihilat, dar un camion se poate oricând transforma într-un tanc, lucru care ne poate lua prin surprindere. Probabil că e înfiorător un civil care atacă alţi civili în Franţa, dar nu mai înfiorător ca tânărul sexy cu aer de metrosexual care urcă într-un avion supersonic Mirage şi aruncă o bombă de 5 tone peste un cartier populat din Tripoli.

 Nu, nu există nicio problemă legată de islam. Enormitatea asta vi se spune pentru că sunteţi dispuşi s-o înghiţiţi pe nemestecate. Dacă ataci un tigru, vei fi sfâşiat la un moment dat de fiare, pentru că şi tigrul, ca şi omul, vrea să fie tratat cu respect. Nu tigritudinea este cea care duce la violenţă, ci faptul că te-ai dus cu gânduri mişeleşti acolo unde nu-ţi era locul. Dacă ai deschis un front împotriva ţărilor islamice pentru a obţine resursele lor naturale prin forţă, e o ipocrizie să spui că musulmanii te atacă pentru că sunt musulmani. Nu-mi spuneţi că islamul s-a răspândit cu sabia pentru că este ieftin clişeul şi uşor de combătut, trebuie doar să deschidem nişte cărţi de istorie. În Indonezia sunt 400 de milioane de musulmani, mai mult decât în toate ţările arabe la un loc, cercetaţi care armată islamică a ajuns în Indonezia. Dacă vi se pare prea departe, încercaţi să găsiţi o armată islamică în Africa Subsahariană. Cu păcăleala islamică vi se sugerează că nu răul pe care europenii l-au făcut în Orient ar fi problema, ci natura intimă a orientalului, incapabil să primească “civilizaţia” ce i se îndeasă cu forţa pe gât.

 Vă rog eu mult să nu-mi aduceţi exemplul martirilor Brâncoveni în sprijinul tezei răspândirii islamului prin violenţă. Fiţi puţini atenţi şi recapitulaţi mental episodul: un sultan turc îl pune pe domnul Valahiei să aleagă între convertirea la islam şi moarte, iar domnul Valahiei, împreună cu feciorii lui, aleg moartea. Acest episod este cel mai bun argument ÎMPOTRIVA tezei răspândirii islamului prin violenţă. Ce-i atât de greu de priceput că acest eveniment singular s-a dovedit un eşec, admiţând că scopul convertirii ar fi existat aievea, şi n-ar fi fost mai mult decât o simplă clauză politicoasă comunicată unui condamnat pe care Înalta Poartă nu-l mai considera un vasal sigur.

 De ceva vreme, li se reproşează musulmanilor din Europa că nu sunt “integraţi”. Păi, să vă zic o chestie, nici eu nu-s integrat. Refuz să mă închin zeilor consumismului, naţionalismului, tehnologiei, modernismului, democraţiei, relativismului, nihilismului, multiculturalismului. Refuz să mă integrez în aşa ceva ca să nu mă dezintegrez. Practic o religie orientală, mă închin Logosului întrupat şi-mi petrec vremea citind cărţi scrise, cele mai multe dintre ele, în urmă cu 1000-1500 de ani. Folosesc un computer cu inima cu care am folosit o căruţă, conduc un automobil la fel cum am folosit sapa, coasa şi grapa. Acestea sunt instrumente, păstrând anumite rezerve cât se poate de justificate, instrumentele nu mărturisesc nicio integrare.

De ce ar vrea un om religios să se integreze în Europa modernă? Adică, de ce ar vrea un credincios practicant, creştin sau musulman, să-şi abandoneze religia, tradiţia, limba sacră, civilizaţia din care provine şi care este toată în mintea lui, pentru că acolo e civilizaţia, şi să se transforma într-o pleavă indiferentă şi fără greutate, într-un european ateu şi modern? Cât de agresiv trebuie să fie cineva pentru a cere unui seamăn al său să se supună unei spălări pe creier, cu aerul că aceasta este soluţia? Cât de ignorant trebuie să fie cineva ca să se considere concomitent şi creştin şi modern, de ca şi cum Iisus, apostolii, sfinţii părinţi, ar fi fost altceva decât cei mai anti-moderni şi cei mai neintegraţi dintre oameni, ferment al revoltei autentice şi al non-conformismului înalt?

Aş vrea să văd, sunt un naiv, fireşte, aş vrea să văd că Franţa îşi va restarta relaţiile cu lumea islamică, în numele respectului faţă de celălalt. Aş vrea să-i văd condamnaţi pe George W. Bush şi pe Tony Blair, criminali de război care au orchestrat invazia şi distrugerea Iraqului. Aş vrea să văd că petrolul e pe bani, şi nu este obţinut cu preţul sângelui. Aş vrea... dar multe mai vreau! Şi oameni inteligenţi, informaţi, suspicioşi când li se bagă o prostie în cap, şi copii cuminţi, şi babe frumoase... Realitatea e că înţelepciunea cere timp şi e descurajantă, pe când prostia se rezolvă repede şi are multe şanse să fie definitivă.

 La urma urmei, de ce ai crede că şi în altă cultură decât a ta există oameni, valori şi virtuţi? Nu-i mai comod să consideri că tu ai trecut testul de inteligenţă, născându-te pe continentul potrivit, cu religia über alles? Nu-i mai facil să crezi că rostul celorlalţi este să te admire pe tine, să te slujească pe tine, să-ţi servească cel mult drept decor când mergi tu să-ţi faci undeva un selfie exotic? Nu, nu sunt de acord cu erezia multiculturalismului. Nu cred că trebuie să-mi cer scuze în numele “crimelor făcute de omul alb”. Nu mă simt deloc agresor ştiindu-mă bărbat, european, alb şi creştin. N-am moştenit pe mâini sângele nimănui. Aş cădea în acelaşi simplism irelevant în care se complac şi cei care spun că “nu toţi musulmanii sunt terorişti, dar toţi teroriştii sunt musulmani”. Categoria numită “terorist” nu există pur şi simplu. Am căutat-o în textele sacre şi n-am dat de aşa ceva. Există doar oameni răi şi păcate grele. Iar tipii în costum şi cravată la gât fac mult mai mult rău decât nebunii care ajung la bombe artizanale sau transformă camioane în tancuri. Marii terorişti ai lumii n-au omorât cu mâinile lor pe nimeni, dar sunt maeştrii incontestabili ai haosului de azi.

24 de comentarii:

  1. supeeeeeeeeeeeerb! Bravo! Genial!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ?

      La ce anume vă referiți ? S-a tras vreun vânt mai puțin mirositor ?

      :-)))

      Ștergere
  2. Ahmed si a pierdut toata familia sub un bombardament al avioanelor Mirage. Ahmed este, prin urmare, o victima. "nevinovata". Ahmed continua sa traiasca sub cerul liber si are nevoie sa faca si el ceva ca sa nu moara de foame. Ahmed poate sa 1 : isi reia viata intr o grota din milioanele de stanci din deserturile afro asiatice, si sa devina ascet, sa se roage pentru salvarea sufletelor celor care i au ucis familia. Pana aici, crima prin bombardament este total intagibila persoanei lui. Sau poate 2 : sa se inroleze in trupele anti occidentale, sau sa construiasca singur o chestie exploziva cu care sa "razbune" disparitia familiei lui. In acest moment, Ahmed devine total integrat in spiritul si dinamica crimei, initiate in viata lui cu ceva timp inainte de un bombardier Mirage. Faptul ca Occidentul este mult mai agresiv, mai bine finantat si a inceput de niste zeci de ani sa loveasca ucigas in Orientul Mijlociu NU este catusi de putin o scuza pentru Ahmed. Ahmed stie din cartea lui sfanta ca "dinte pentru dinte si ochi pentru ochi". Aceasta este Legea Veche, pe care Ahmed ar putea o depasi printr un efort ascetic si spiritual sustinut. Dar asta e o munca mult prea dificila si pentru el , si pentru bajetii in costum care stiu ca trebuie sa faca bani cu orice pret ( si care oficial sunt crestini, mnam mnam). Este bine ca ati incercat sa preveniti reactiile emotionale exagerate, dar articolul dvs nu spune nimic despre originea raului si despre metodele prin care l putem evita si depasi. Nu exista teroristi, exista insa oameni care au uitat ca sunt prezenti pe aceasta planeta pentru a CREA, si nu pentru a distruge. Orice specific etnic, national, cultural ar avea, oamenii sunt clar de doua feluri : creatori, sau distrugatori. Fiecare din noi avem libertatea de a alege, si , dupa ce am ales, obligatia de a sustine (suporta) Universul pe care l am creat, cu toate mecanismele lui interne desfasurate in plina actiune. Soferul camionului din Nice a fost un om disperat, care a ales sa continue capodopera distrugerii, din cauza de prea multa adrenalina generate pe fond emotional. Distrugerea (raul) nu diminueaza distrugerea, doar o amplifica. Doar Creatia ajuta la diminuarea distrugerii si la dezvoltarea Creatiei (binelui).

    RăspundețiȘtergere
  3. Dati-mi voie sa spun: nu sunt de acord. Sau sa fiu mai precis: sunt de acord cu aproape tot ce spuneti Dumneavoastra, insa una dintre afirmatiile cu care nu sunt de acord este : "Nu, nu există nicio problemă legată de islam."
    Cele cateva mii de agresiuni organizate in Koln, nu au nicio legatura cu islamul? Sau cazurile de abuzuri sexuale din Rotherham, Anglia, nu au nicio legatura cu islamul?
    Spuneti ca nici Dumneavoastra nu sunteti integrat. Dar asta nu inseamna ca va simtiti dator sa luati la bataie o chelnerita pentru ca serveste bauturi alcoolice si fripturi in Postul Mare, nu-i asa?

    Poate ca imi veti spune ca toate astea au legatura cu lacomia, frica, mandria, etc. adica cu sentimente profund umane. Si ca agresiuni de tot felul s-au facut si inca se fac si de catre occidentali peste tot, si cateodata chiar in numele lui Dumnezeu. Putem spune si asa.

    Insa eu totusi vad o problema cu islamul, si anume profetul lor, sau mai bine spus ultimul lor profet. A fost un om, care a trait, a purtat razboaie, a avut copii (cu mai multe neveste), a fost un lider.
    Profetul crestinismului Cine a fost, si ce a facut? Si care sunt poruncile Lui? Cu toate ca cei mai multi dintre noi nu Il urmam, conteaza enorm ca a fost cu noi, ca ne-a invatat si ca Il avem ca exemplu. Nu mai vorbesc de jertfa Lui mantuitoare, deja am vorbi despre altceva.

    Mie mi se pare (si va rog frumos sa imi spuneti daca gresesc) ca in islam dumnezeul lor are nevoie de protectia crediciosilor lui, pe cand in crestinism oamenii au nevoie de protectia lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine gandit. Bine punctat.

      Ștergere
    2. Agresiunile de tip sexual facute de musulmani au o legatura cu islamul, in sensul ca sunt INTERZISE si blamate de islam. Violul este un pacat care se pedepseste foarte dur de catre sharia, fara sa existe vreo clauza legata de religia victimei. Ideea ca musulmanii ar avea liber la violat femei din alta religie este falsa.

      N-am inteles comparatia dintre profetul Muhammad si Domnul nostru Iisus Hristos. Poate vreti sa fiti mai explicit.

      Ideea ca Dumnezeu ar avea nevoie de protectia musulmanilor in islam, iar in crestinism acelasi Dumnezeu ne-ar proteja pe noi este o fantasma de-a dumneavoastra. N-o pot ucide eu.

      Ștergere
  4. Bună dimineața, Națiune, Lume!
    Mulțumesc, Radu Iliescu! ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate ne spui maria ta si cu am fost islamizata Meca si Medina sau cum s-a islamizat Pakistan-ul.Ori poate ne spui de cei 10000 de crestini omorati de islamisti in ultimi ani in acea Indonezie pe care tu o aduci in discutie. Poate si gandesti onainte sa vorbesti si poate nu faci o meare ciorba din tot ce afli in casa si in creier.Doame ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate-ti verifici si tu textele comentariilor inainte de a le posta, ca sa nu ma fortez eu sa vad legaturile cu limba romana.,

      Nu trebuie sa-ti spun eu cum s-a islamizat Mecca si Medina, sunt aici niste recenzii bunisoare, n-ai decat sa te informezi. Stiu, e greu, e mult mai usor sa vorbim aiurea.

      https://radu-iliescu.blogspot.ro/2016/04/w-montgomery-watt-muhammad-at-medina.html

      https://radu-iliescu.blogspot.ro/2016/04/w-montgomery-watt-muhammad-at-mecca.html

      Cat despre Indonezia, astept sa formulezi intrebarea sub aspectul unei teze, ca sa stiu pe ce ne batem. "Poate ne spui" nu este o teza.

      Ștergere
  6. Imi pare foarte rau ptr. dvs. dar nu cunoasteti religia musulmana. In aceasta religie decapitarea este pedeapsa obligatorie ptr. cei care lupta impotriva lui alah sau a mesagerului sau (Coran - Quran 5:33) iar asta inseamna ptr. toti cei care cred altfel decat musulmanii. Quran 8:12 - voi insufla teroare in inimile necredinciosilor. Loveste-i peste grumaz... Quran 47:4 Asadar, cand vei intalni necredinciosii taie-le capetele... Insusi cuvantul islam inseamna supunere, resemnare... Iar liderul lor a fost un ucigas (asa s-a impus islamul, nu cu vorba si cu duhul iubirii) si un violator care tinea in sclavie sexuala tinere fetite. Deci acesta este modelul. Daca treci la alta religie esti apostat si pedeapsa pentru apostazie este moartea. Daca o femeie aduce dezonoare familiei sale atunci este omorata. Homosexualii sunt spanzurati. Femeile care se "lasa" violate sunt lapidate si flagelate pana la moarte. Islamul imparte lumea in doua parti: zona unde islamul domneste si care se numeste casa supunerii si restul lumii pe care nu o controleaza islamul si care se numeste casa razboiului. De aceea Malmo, Suedia este capitala violului mondial ptr. ca are f. multi musulmani acolo care poarta razboiul "sfant". Asa ca va rog fiti oameni cu picioarele pe pamant si cu capul in realitatile zilei. Nu vreau sa mai aud vreodata despre islam ca este religia "pacii", va rog! Diferentele mari pe care le afiseaza musulmanii in diverse zone ale lumii sunt create de faptul ca unele tari musulmane sunt mai secularizate decat altele. In plus in toate religiile unii oameni sunt mai "ortodocsi" si altii mai delasatori de la preceptele religiei lor (vezi si Romania cu peste 80 % crestini ortodocsi: ar fi aceasta o tara crestina?).
    Concluzia pe care o trag din aceasta postare este ca autorul este si el un "slujitor" al Fiarei din Cartea Apocalipsa cap. XIII a Noului Testament sau intr-un caz mai usor, doar unul inconstient. Ptr. ca toti oamenii au din nastere, nascuta cu ei, virtutea iubirii de oameni si o pot folosi in mod gresit. Dar una este iubirea adevarata si alta prostia.
    Va rog sa ma iertati!
    Cel mai corect se poate spune, referitor la situatia aceasta cu migratia musulmana, ca cineva se foloseste de aceasta religie a "pacii" ptr. anumite scopuri.
    Continuare in urmatoarea postare a Rosu Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minciuni. Minciuni. Nu vreau sa ma repet, asa ca zic: minciuni. Subtilitati de spus printre halbe de bere, in doua cu ragaieli. Agitatie cu cauze necunoscute. Eruditie de formist. Si minciuni.

      Ștergere
    2. AVETI GRIJA SI NU CONFUNDATI SHARIA CU RELIGIA ISLAMICA!!!! Iar DACA vreti sa luam vers per vers din Biblie si incep sa dau exemple de cate ori Dumnezeu se va napustii asupra femeii adultere, a homosexualilor, etc nu mi-ar ajunge o viata sa termin! ISLAM INSEAMNA DOAR SUPUNERE NU SI RESEMNARE! Nu mai scoateti din context versete din Coran, de ce nu ati relatat si versetele 5:32 si 5:34(care explica clar situatia descrisa de 5:33)??! Si intr-adevar crestinismul s-a raspandit numai cu iubire si bratele deschise uitam de Cruciade, uitam de vanatorea de vrajitoare uitam de faptul ca Dumnezeu i-a comandat femeii sa nu invete sa citeasca pt ca aceasta va fi pedepsita cu moartea! daca scuturam bine religia ortodoxa femeiii ii este interzis sa se machieze, poarte orice fel de podoabe, sa poarte pantaloni, etc. eiiii dar noi suntem crestini la putere si e normal sa ne razbunam pe cei in minoritate! Ahhh si uitam de teroristii catolici extremisti, etc!

      Ștergere
  7. Continuare de la postarea anterioara a lui Rosu Mihai.
    Avem si dovezi: „Praktisher idealismus“ publicat în anul 1925, autorul Richard Coudenhove-Kalergi (fondatorul UE: Pan European Manifesto) afirma următoarele: „noi intentionam sa transformam Europa într-o rasa mixta de asiatici si negri condusa de evrei“.
    Alta dovada: „Protocolul de la Toronto“ scos la iveala de ziaristul Serge Monaste în 1995, dar care se pare ca a fost emis prin 1985(tradus și în limba romana de editura Samizdat) unde se spune negru pe alb:
    „Pentru a ne asigura cu orice pret de reusita unei asemenea intreprinderi, sa facem astfel incat agentii nostri infiltrati deja în Ministerele de Afaceri interguvernamentale si de emigrari ale naţiunilor-state sa procedeze la modificarea in profunzime a legilor acestor ministere. Modificarile respective se vor orienta in esenta spre a deschide portile tarilor occidentale spre o emigratie din ce in ce mai masiva in interiorul granitelor lor, o emigratie pe care noi o vom fi provocat în prealabil,
    avand grija sa declansam pe ici pe colo, noi conflicte locale. Prin campanii de presa bine orchestrate
    asupra opiniei publice din naţiunile-state vizate, vom provoca în acestea un aflux important de
    refugiati care va avea efectul de a le destabiliza economia interna si a amplifica tensiunile rasiale din interiorul teritoriului. Vom avea grija să facem astfel incat organizatiile extremiste straine sa faca parte din aceste torente de emigranti ceea ce ne va facilita destabilizarea politica, economica si sociala a natiunilor luate în colimator“. ( Aici va rog sa va abtineti si sa nu-mi spuneti ca este un fals acest protocol. Nu exista nici in Biblie un proroc atat de precis!)
    Deci ramane cum am spus. Cei care din "dragoste" doresc sa-i ajute pe musulmani sa ajunga in numar cat mai mare aici in Europa nu sunt decat dusmanii oamenilor de alta religie. Acesti "iubitori" de musulmani nu sunt decat adeptii platiti sau inconstienti ai unui guvern mondial, unei religii mondiale si ai "omului nou", produsul stiintei alchimice moderne, transhumanismul.
    Va rog sa ma iertati.
    Dumnezeu sa va lumineze, fiti sanatosi, Rosu Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alte minciuni. Citatul pe care i-l atribui lui Richard Coudenhove-Kalergi nu este de gasit in "Practical Idealism". Esti doar un mincinos confuz, domnule.

      Ștergere
    2. Ma rog ptr. tine frate sa nu ajungi tu si copiii tai sa traiesti sub legea sharia. Sa vezi atunci cu ce dragoste vei fi tratat! Sa dea Dumnezeu sa gresesc eu si sa ai tu dreptate. Ma rog in fiecare zi asa. Sa fiu eu gresit. In genunchi am sa vin la tine sa ma ierti ca am gresit cu islamul.
      Dar nu sta degeaba nici tu, mai intreaba pe ici si colo. Nu te uita numai la tv. Vezi ce spun si ceilalti oameni pe unde mai traiesc musulmani: prin Anglia, prin Danemarca, etc. Daca asta este religia "pacii" atunci cum va arata religia razboiului sfant?
      Dumnezeu sa te ierte si sa te lumineze, Rosu Mihai
      PS Sper ca nu ai vrut sa sugerezi ca eu vreau ca musulmanii sa moara?

      Ștergere
    3. Alte argumente decat "minciuni, minciuni" nu aveti? Mi s-ar parea normal ca sa veniti cu un contraargument inafara de faptul ca nu ati gasit "practical idealism" care se afla la locatia asta: http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php

      Ștergere
  8. Interesant articolul cat si comentariile dar daca e sa fim corecti, este aceeasi manipulare de care ne plangem toti zi de zi (sau cel putin cei care reusesc sa vada lucrurile altfel decat ne sunt prezentate).Spun asta pentru ca, pentru fiecare termen, exista o definitie... si prin urmare termenul de TERORISM are urmatoarele definitii:

    TERORÍSM s. n. 1. Totalitatea actelor intenționate de violență comise de un grup sau de o organizație pentru a provoca o teamă generalizată și pentru atingerea unor scopuri politice. 2. Atitudine, manifestare teroristă. – Din fr. terrorisme.
    Sursa: DEX '09 (2009)

    TERORÍSM s. n. 1. Totalitatea actelor de violență comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernământ a unui stat. 2. Atitudine, manifestare teroristă. – Din fr. terrorisme.
    Sursa: DEX '98 (1998)

    TERORÍSM s. n. folosirea deliberată și sistematică a unor mijloace violente sau amenințări de natură să provoace teamă și neîncredere, panică și nesiguranță, ignorând orice norme umanitare. (< fr. terrorisme)
    Sursa: MDN '00 (2000)

    TERORÍSM n. 1) Folosire sistematică a măsurilor de violență și de intimidare în vederea atingerii unui scop politic. 2) Totalitate a actelor de violență pe care le săvârșește o organizație sau un regim politic reacționar. /<fr. terrorisme
    Sursa: NODEX (2002)

    -------

    Daca e sa extragem o concluzie din definitia terorismului, este aceea ca toti suntem niste teroristi. Tarile dezvoltate la nivel de guverne/entitati statale iar restu la nivel de organizatii private. Terorismul sub orice forma are un scop financiar si politic (care urmareste tot partea materiala).

    Acum revenind la subiectul articolului, imi dau seama ca nu e nimic altceva decat o justificare a actelor de violenta pe care musulmanii le intreprind (Franta, America... etc sunt cele care au promovat acest comportament… ). Titlu articolului conform definitiei din dex e o prostie si o dezinformare. Realitatea cu care ne confruntam ne arata ca in peste 90% din cazurile de terorism sunt initiate si puse in aplicare de musulmani. Daca actele lor sunt justificate nici nu mai conteaza pentru ca mor oameni nevinovati, oameni care au acceptat musulmanii in comunitatea lor (nu cred ca atunci cand musulmanii au ajuns in europa... europenii au inceput sa-i omoare doar pentru ca aveau alta religie).
    Subiectul integrarii este delicat pentru ca nici nu stim ce inseamna. Nu vad de ce cineva ar arvea treaba cu islamul ca si parte religioasa ci cu faptul ca musulmanii se comporta ca si tiganii nostril… legea lor e mai presus decat legea statului din care fac parte.
    Subiectul este foarte complex si se poate discuta pe marginea lui mult si bine dar concluziile mele sunt:
    - Marea majoritate a populatie lumii este prea proasta in a luat decizii pe cont propriu… suntem doar niste oi care se misca cum vor caini de la stana.
    - Religia e un SRL si de cand lumea si pamantul religia a manipulat populatia pentru interese proprii
    - Oamenii in prostia lor nu fac diferenta intre religie si credinta
    - Daca nu vrem sa acceptam terorismul ca forma de manifestare (conform titlului articolului) atunci avem o crestere masiva a dezechilibratilor religiosi... care daca continua in stilul asta vor produce dezechilibre majore la nivel mondial pe care le vom simti cu toti.
    - Interesele financiare sunt mai presus decat intereselor umane, intereselor sociale… etc
    - Cineva castiga din toata nebunia asta si are interes sa tina flacara aprinsa

    RăspundețiȘtergere
  9. Fratele meu, Radu Iliescu, te iubesc! Esti un baiat care gandeste si observa, nu unul care accepta neconditionat programarea mainstreammedia.
    Sunt foarte putini din astia ca tine, eu caut in viata reala unul cu care sa pot discuta lejer aceste lucruri nu am reusit sa gasesc. Caut de vreo 10 ani. In online mai gasesc, dar nu la noi, bine nici nu citesc decat vreo doua trei bloguri.
    Mai demult, simteam ca am ogligatia sa ajut oamenii sa se trezeasca, sa reziste manipularii, dar acum nu mai cred asta. Oile doarme si devine agresive daca vrei la trezesti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, probabil că sharia pedepsește foarte aspru violul. Ca si adulterul, sau furtul. Să nu mai pomenim de cei care renunță la religia mohamedana - foarte aspru : cu biciuiri, cu amputarea mâinilor, cu lapidarea, cu moartea.
    În religia creștină, din câte știu eu, nu există nicăieri precizate pedepse trupești pentru păcate, fie ele trupești sau duhovnicești. Sau mai bine zis, nu sunt precizate infractiuni. Doar pacate. Pacatele, până la urmă sunt toate duhovnicesti. Cati sfinti nu se abtineau de la a acuza, a judeca, cu atât mai mult a condamna si pe cei mai mari infractori (infractori, nu pacatosi)?

    De asemenea, argumentele celor care spun că nu exista îndemnuri la violență în islam sunt ca aceste pasaje sunt scoase din context, ca sunt interpretate eronat, ca s-ar aplica sau s-ar fi aplicat doar în anumite situații, etc.
    Va invit să scoateți din orice context următoarele indemnuri, sau mai bine zis sa la repuneti in orice alt context si sa le reinterpretati oricum ati dori: "Luati seama sa nu rasplateasca cineva cuiva raul cu rau" ; "iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc"; "cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt.".

    Cat despre profetii acestor religii, care sunt si modelele de urmat de catre practicantii respectivelor religii: unul a avut neveste, copii, a purtat sabie, a ucis. Iar Celălalt a purtat toiag, a mangaiat pe toți amaratii, a inviat morti si și-a dat viata pentru cei care Îl batjocoresc.

    Acum mai este chestiunea celor care practica aceste religii, care este cu totul alta discutie. Nu vreau nicidecum sa subinteleg ca unii sunt mai pacatosi decat ceilalti, ca unii sunt manuiti "din oficiu", iar altii vor arde in focul iadului, etc. Dimpotriva, cred ca celor care li se da mult li se va cere mult, asa ca ... sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.

    Concluziile mele, ar fi urmatoarele, iar dacă nu vi se par corecte va rog să mă acuzați de orice altceva - ignoranta, prostie, lene - dar nu de minciuna:
    1) Este ceva putred in islam. Am impresia ca doreste sa faca ordine si sa imbunatateasca omul din afara inautru. Sa inceapa cu partea dinafara a paharului. Am vazut unde duce asta.

    2) Pe oriunde am avut ocazia sa vad comunitati de musulmani din Europa, chiar sunt probleme de integrare. Dupa discutii cu multi dintre ei am inteles si de ce : pur si simplu au alta perceptie asupra timpului, spatiului, legilor, etc. Concluzia mea: ar fi bine - si binele nostru, si al lor - sa stea fiecare in tara lui. Nu mi se pare firesc sa vina la mine in oras sa imi spuna ce am voie sa servesc la masa si ce nu. La fel de nefiresc mi se pare si sa ma duc eu la ei in tara, sa le iau petrolul, sa le tin lectii despre democratie si sa le dau cu bombe in cap. Se pare insa ca in lumea de azi nefirescul este la ordinea zilei.

    Cine are curajul, sa faca urmatorul experiment: sa se duca in fata unei moschei dintr-o tara musulmana "moderata" si sa inceapa sa injure pe dumnezeul lor, eventual si pe vreun preot, ceva de mama. Sa faca asta si la o biserica dintr-o tara crestina (daca mai scapa viu din prima aventura) si sa compare apoi numarul zilelor de spitalizare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate teroristii exista.
    Dupa cum exista, de vreo suta si ceva de ani, si aparatul teoretic cu ajutorul caruia ne putem explica aparitia lor.
    Precum si caile prin care putem incepe sa prevenim raspandirea in continuare a terorismului.
    Unele dintre ele deja pomenite aici.
    https://nicichiarasa.wordpress.com/2016/07/18/democracy-versus-mob-rule/

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Radu,

    De cand am citit acest articol, de vreo 10 zile, ma macina o idee pe care o expui in finalul primului paragraf. Am tot zis ca te intreb, iar acum chiar o fac.

    Te rog sa detaliezi putin ideea literaturii absurdului ca mijloc de manipulare prin ruperea unor asteptari de discurs logic, daca am inteles bine.

    A scris cineva despre lucrul asta?

    Multumesc,
    Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Bogdan,

      problema cu critica literara este ca, cel mai adesea, e constituita dintr-o suita de afirmatii contruite pe asumptii complet gresite. Una este cea a autonomiei actului artistic. Ideea de literatura a absurdului are sens daca izolam literatura de metafizica, teologie, traditie etc.

      Eu am spus ca ceea ce criticii numesc "literatura absurdului" este in fapt o literatura foarte logica, pentru ca il citesc pe Kafka, de exemplu, sau pe Camus, altfel decat prin elucubratiile criticii literare. Moment in care nimic nu mai este absurd, adica nimic nu mai este inexplicabil.

      Sigur ca se poate detalia. La urma urmei, acesta este un blog despre idei. Adica despre carti.

      Ștergere
  13. Am inteles si sunt de acord ca niciun autor serios de "literatura absurda" nu scrie aleator, fara logica cum zici tu. Nu stiam ca sunt criti literari care spun asa.

    Dar nu asta ma interesa pe mine, ci corelatia pe care ai facut-o intre literatura absurdului si rationamentul fals, in fapt reflex conditionat, la care are contributie scoala.
    Scriind acum cred ca am inteles ce-ai vrut sa zici. Ai facut o asociere de idei departate bine si in mintea mea s-a transformat in altceva.

    Multumesc pentru raspunsul rapid!

    RăspundețiȘtergere