vineri, 10 martie 2017

Frânturile zilei (V)

Vreau să-mi cumpăr un tricou. Nimic neobişnuit, mai trebuie să cumpărăm şi câte o hăinuţă din când în când. Doar că eu vreau să-mi cumpăr un tricou, şi dau de tricouri cu text. Cu ani în urmă am fost încântat să descopăr pe un tricou o caricatură cu un tip slăbănog în pericol să-l părăsească pantalonii prea largi, deasupra căruia scria: “La mulţi ani, ţuculos musculos!” Era un cadou premeditat pe care o tipă îl făcea soţului ei, un adevărat ţuculos. Fusese inscripţionat special pornind de la un tricou clasic, alb. Era unicat.

Astăzi, găsirea unui tricou alb este o adevărată provocare. Toate pe care le-am văzut vor să transmită ceva universului, în subsidiar că proprietarul burţii acoperite este haios, jmecher, sensibil, deştept dincolo de limita admisă de lege, eventual sexos mai ceva ca-n filme. Eu vreau doar un tricou, dacă se poate din ăla care să-mi acopere părul de pe piept. Dacă se poate. Dacă nu, măcar să nu zică nimic. Un tricou surdomut, fără intenţii de comunicare, fără istorie conversaţională. Unul care să nu întreţină mitul alfabetizării pe stradă.


Iar când am să am ceva de transmis cuiva, scriu un text. Unicat.

3 comentarii:

  1. Da, si eu am aceasta problema. In ziua de azi e ff greu de gasit un tricou uni.
    Am gasit la Decathlon anul trecut sau acum 2 ani, la categoria fitness tricou alb si bleumarin la baza gatului, deci poate mai exista speranta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mergi prin lidl din când în cand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mergi prin lidl din când în cand.

    RăspundețiȘtergere